Brev til kommunestyret

I dag har vi sendt dette brevet til Askøy kommunestyre. Saken om brakker på skolen skal opp i kommunestyremøtet førstkommende torsdag klokken 17.15. Det er bare å møte i rådhuset for den som vil!

Til: Askøy kommunestyre

Fra: Styret i FAU v/Kleppestø barneskole
Innspill til sak 96/13 Kleppestø 29.10.2013

La oss få brakker

Det sier ganske mye om hvilke krav vi er blitt vant til å stille på vegne av skolen vår, når vi tynt må be:

La oss få brakker i skolegården!

Vi har fått med oss forslaget som kom i formannskapet, som i praksis betyr å flytte 7. klassingene våre til ungdomsskolen i påvente av utbygging, istedenfor å følge opp vedtaket fra juni om å bevilge penger til brakker på Kleppestø.

Mange foreldre har vært i kontakt med FAU på Kleppestø etter at flytteforslaget ble kjent. Ingen politikere har tatt kontakt med oss. Derfor tar vi kontakt med dere nå, for å videreformidle reaksjonene vi har mottatt.

Mange foreldre ved Kleppestø synes i utgangspunktet at å flytte klasser til ungdomsskolen er en dårlig idé. Ingen av dem vi har snakket med så langt, mener at dette er noen god idè. De er bekymret. Skolene ligger som kjent ikke vegg i vegg. Det er fem minutter å gå mellom dem. Det betyr at elevene som må opp på ungdomsskolen, vil bli skilt vekk fra sitt egentlige skolemiljø.
Mange av disse barna vil være 11 år ved inngangen til skoleåret. Friminuttene skal de dele med ungdommer opp i 16-årsalderen, i et skolemiljø langt større og mer uoversiktlig enn de er vant til.

En far skriver: “Det er ikke kultur for lek og fysisk adspredelse (på ungdomsskolen), kulturen er å henge og stå i ring og prate. Som yngste barn vil de se opp til ungdommen, og denne kulturen vil sannsynligvis raskt bli en del av dem. De vil fort stoppe med ballspill, lek og moro. Hvem skal ha ansvar i friminuttene?”

Overgangen fra barneskole til ungdomsskole er allerede tøff. Å sende barna til ungdomsskolen et år tidligere, er ikke en god løsning.

Ikke bare elevene, men også lærerne blir koblet fra sitt faste miljø. For lærerne med ansvar for de eldste barneskoleelevene må det være svært lite tilfredsstillende, både sosialt og faglig, å miste den jevnlige kontakten med kolleger. Og hvordan skal hverdagen bli for elever med behov for spesialundervisning, og for lærerne som skal stå for denne undervisningen? Disse elevene kan være avhengige av flere lærere. Skal alle disse lærerne måtte løpe mellom skolene i friminuttene?

Motivasjonen for forslaget er åpenbar: Dere skal spare penger. Nå har politikerne i Askøy spart penger på Kleppestø barneskole i mange år, i en slik grad at inneklimaet ikke er godkjent, at uteområdet har få aktiviteter å by på, at det ikke er penger til å kjøpe helt nødvendig skolemateriell.

På grunn av en politisk villet masseutbygging i Kleppestø, er skolen sprengt. Brakkene skulle skaffe helt nødvendige ekstrarom i en overgangsperiode, til barneskolen er utbygd eller til Skogstunet er ferdig.

Så synes dere at regningen på 17 millioner kroner er for høy.

Til det er å si at dette ikke er 17 millioner ut av vinduet. Brakkene er en eiendel. De kan brukes på nytt andre steder når behovet ikke lenger er til stede på Kleppestø. Med den folkeveksten som forventes på øyen de neste årene, vil det garantert bli bruk for dem. Eller de kan selges, slik at kommunen får tilbake en god del av innkjøpskostnadene.

Det er blitt sagt, med en god slump galgenhumor, at med brakker vil Kleppestø barneskole i hvert fall få to klasserom med godt inneklima. Vi håper at kommunestyret holder fast på sitt fire måneder gamle vedtak, skaffer oss brakker og holder Kleppestø barneskole samlet.

På vegne av styret i Kleppestø FAU

Christian Lura
FAU-leder

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Brev til kommunestyret

  1. Karen Marie sier:

    Et annet, kanskje ikke så stort, poeng er jo dette med fadderordningen. Poenget med 6. klasse som fadderklasser, er vel å skape trygge omgivelser for både 1. og 2- klassingene, ved at man har fadderen sin i to år. Dette vil jo da taes bort om 7. klassene tvangsflyttes til ungsdomsskolen, og skape en litt mindre hyggelig skolehverdag også for de minste.

Legg igjen en kommentar